Αρχική Σελίδα


Άρθρα Γνώμες Φωτογραφίες
Σκυλιά Φέρμας
(Pointer)
Σκύλος φέρμας με χρώματα λευκό, λευκό πορτοκαλί, καστανόλευκο, ασπρόμαυρο και σπάνια μαύρο.

Ο χρωματισμός δεν επηρεάζει τις κυνηγετικές του αρετές.

Ο χαρακτήρας του είναι ατίθασος, ανυπάκουος, ζηλιάρης, ψύχραιμος, εργατικός με μεγάλο ζήλο να βρει θήραμα.

Οι κυνηγετικές του αρετές αυξάνουν την δημοτικότητα του ανάμεσα στους κυνηγούς. Ο σκύλος αυτός έχει ΓΡΑΜΜΩΜΕΝΟ σώμα και κάθε μέρος του σώματος του δείχνει μεγάλη δύναμη και αντοχή.

Ο ακούραστος καλπασμός του στο κυνήγι σε συνδυασμό με την εκπληκτική οσφρητική του ισχύ και ικανότητα το κατατάσσουν στην αφρόκρεμα των κυνηγετικών σκύλων. Το POINTER είναι μια φυλή που ταυτίζεται με το θήραμα. Το μεγάλο του πάθος και η εκπληκτική ταχύτητα του ψάχνοντας να βρει θήραμα κάνει το POINTER να απομακρύνεται και να κατατάσσεται στα σκυλιά ανοικτής έρευνας. Το POINTER είναι ένας ιδανικός σκύλος για τις μεγάλες πεδινές εκτάσεις, και τα δύσβατα ορεινά ενώ αποφεύγει να μπαίνει στα πυκνά και το νερό. Στον κανόνα βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Με τον απαιτούμενο όμως χρόνο, με γνώσεις και την δυνατότητα να εκπαιδεύσουμε ένα POINTER τα μειονεκτήματα αυτά ξεπερνιούνται.

Ο κυνηγός που θα χρησιμοποιήσει αυτή την φυλή θα πρέπει να γνωρίζει ότι φέρεται θαυμάσια, και αναπτύσσει ελεύθερα, το ευκίνητο και γρήγορο βάδισμα της, ανάλογα με τα εδάφη κυνηγά. Τα στάνταρ της φυλής πρέπει το αρσενικό να έχει ύψος 55–62 και το θηλυκό 54–60 στο ακρώμιο. Η ερευνά του να είναι ψηλά το κεφάλι για να μυρίζει αέρα ενώ το ένστικτο του απόρτ το καλλιεργούμε. Υπάρχουν και σκυλιά της φυλής που δεν δυσκολεύονται να κάνουν απόρτ. Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το POINTER μοιάζει με ένα σπόρ αυτοκίνητο με έντονες φινετσάτες γραμμές και δυνατό κινητήρα.


Δημήτρης Μίχος

Web site designed by George Charalampidis © 2006 ™